FN’s 17 Verdensmål
Samarbejde og dialog. Uden disse var 193 vidt forskellige lande ikke blevet enige om at sætte ambitiøse og bæredygtige mål 15 år frem i tiden. De mål kalder vi FN’s 17 Verdensmål.
Herning Vand er kendt for at handle og ikke lade det blive ved snak. Vi vil samarbejdet og dialogen, og vi tror på, at vi skaber løsninger, fordi vi møder samarbejdet med et åbent og tillidsfuldt sind. Det gælder i afdelingen, i virksomheden, i partnerskabet, i kommunen og i landet.
Vi kan, og vi vil meget. Redde verden alene kan vi ikke, men vi kan være med til at gøre en forskel. For virkeligheden har vist, at vi via samarbejde med dygtige partnere kan udvikle og skabe løsninger, som kan løse klimaudfordringer relateret til vand, gøre gavn og inspirere mennesker – lokalt og globalt. Vi gør det for at gøre noget konkret, som gør en forskel for miljøet, for vores samfund og for os selv. Vi gør det, fordi vi kan.
Sådan startede vores Verdensmålsrejse
Startskuddet til vores arbejde med Verdensmålene kom i 2018, da vi af Dansk Industri blev udvalgt som en af 21 virksomheder, der skulle deltage i deres Fra Filantropi til Forretning projekt.
Vi arbejder især med Verdensmål 4, 6, 13 samt 17, og herunder kan du læse mere om nogle af de projekter, vi har igangsat under Verdensmålsparaplyen.
Verdensmål 4 – Kvalitetsuddannelse
”Hjælp til selvhjælp. Når vi lærer vores kunder at passe på vandet og bruge mindre af det, bliver vores opgave og hverdag lettere. Det er til gavn for vores kunder, for os og ikke mindst for miljøet”
Vores gratis skolebesøgstjeneste er et projekt, vi har kørt i en årrække som led i vores ejerstrategi om at lære vores kunder at bruge mindre vand.
Via vores selvbetjeningsløsning underviser vi de ældste folkeskoleelever i vandets vej gennem renseanlægget og viser dem, hvordan de kan være med til at gøre en forskel.
Verdensmål 13 – Klimaindsats
”At gøre noget godt for klimaet er altid vigtigt. Men når man samtidig kan gøre noget godt for os alle og for byen, er det bare lidt sjovere.”
Klimasøer
Når klimasøer bliver mere end blot et vandlager, kunne være overskriften for det arbejde, vi, i samarbejde med Herning Kommune, er godt i gang med. Vi kombinerer nemlig det egentlige formål med en klimasø – som jo er at opsamle regnvand ved store mængder nedbør, så kældre, haver og veje ikke bliver oversvømmet – med et rekreativt område til glæde for borgere og ikke mindst naturen.
Separering
Vores arbejde med klimasøer er afhængig af, at vi får separeret vores kloakker. Vi er derfor i fuld gang med at skille spildevand og regnvand ad, så spildevandet kommer til renseanlægget og bliver renset centralt, mens regnvandet forbliver lokalt i klimasøerne. Det giver god mening både for økonomien og miljøet.
Verdensmål 17 – Partnerskaber for handling
”Der findes noget, som er klogere end nogen af os, og det er os alle sammen i fællesskab.”
Kamstrup
Da vi i 2016 indgik aftale med Kamstrup om udskiftning af målere var en del af aftalen, at de måtte bruge os som business case for at understøtte salget. Det er denne aftale, der har udviklet sig til at omfatte besøg fra potentielle Kamstrup kunder her i huset og deltagelse i diverse kunde-besøg. På den måde kan vi pleje vores image og ønske om ”at være kendt for noget godt”, ligesom vi hjælper med at skabe danske arbejdspladser og ikke mindst sprede gode tekniske løsninger ud til resten af verden.
Egetæpper og Ørsted
I forbindelse med en kundeworkshop i januar 2019 blev vi enige med vores storkunde Egetæpper om at ind-gå et tættere samarbejde, hvor vi i fællesskab skal se på mulighederne for ressource- og energioptimering i produktionen hos både dem og os. Med i samarbejdet er Ørsted, der igennem flere år har hjulpet Egetæpper med optimeringsprojekter.