ISO-certificeringer under lup

16.09.2019

Fødevaresikkerhed og miljøledelse. Ikke umiddelbart verdens mest ophidsende ord men ikke desto mindre to vigtige begreber i vores hverdag. At sikre sundt vand til vores kunder kræver nemlig en kontrolleret og målrettet indsats, og det styres via vores to ISO certificeringer – Fødevaresikkerhed (ISO 22000) og Miljøledelse (ISO 14001).

 

I den forgangne uge var vores certificeringer til eksamen, da konsulenter fra Force Technology var på besøg. I samarbejde med Ageeth Millenar, Herning Vands ISO-ansvarlige, blev vores systemer gennemgået, ligesom renseanlægget, Nordre Vandværk, boringerne ved Løvbakkerne og et vandledningsprojekt på Brændgårdsvej i Herning blev besøgt og tjekket. Fokus i undersøgelserne var blandt andet, hvordan vi minimerer påvirkning af miljøet, om vi har styr på fødevaresikkerheden i forhold til behandling af drikke- og spildevand, og om vi har en plan for, hvad vi gør, hvis noget går galt.

 

Der var ros for vores interne systemer og vores arbejde med mål og handlingsplaner, ligesom vi fik pæne ord med på vejen for hygiejneforholdene på vandværket og arbejdet med ledningsnettet. Alt i alt bestod certificeringerne og vi eksamen. Næste gang vi og certificeringerne skal gennemgås er om et år.