Store regnmængder giver problemer ved afløb i Herning og omegn


Der er faldet meget regn i Herning og omegn siden kl. 04 i morges.

Den store mængde regn sætter vores afløb på prøve. Det betyder, at kloakkerne ikke kan nå at følge med. Regnen samles i store mængder ved afløb og kan give gener for trafik og lignende. Har du opdaget problemer med regnvandet, kan du melde det ind her.

Vi arbejder på højtryk med at løse problemet, med de store vandsamlinger ved afløb og lignende. Vi giver en samlet opdatering mandag den 10. september 2018.

Du kan læse mere om, hvordan du sikrer dig mod skybrud, og hvordan du skal håndtere det, hvis du er ramt af oversvømmelse i kældre og lignende her.

Årsagen til at regnvandssystemet overbelastes er, at kloakkerne er dimensionerede ud fra en såkaldt ”dimensionsgivende regn”. Det betyder i praksis, at de kan klare en regn af en vis varighed og intensitet. Hvis dimensionskriterierne overskrides, overbelastes kloakken, og vandet stuver tilbage i kloaksystemet. I første omgang aflastes ofte, via indbyggede overløb i kloakken, til nærmeste vandområde eller lignende. Er dette ikke tilstrækkeligt, kan blandet regn- og spildevand værste fald strømme tilbage i kældre og lignende. Denne type overbelastning ses hvor regn- og spildevand løber i samme ledning (fællessystemet).

Du kan læse mere om regnvejr og klima her.