Samarbejdspris

Herning Vand modtog mandag d. 27. oktober 2014 som den første virksomhed i Danmark CO-industris Samarbejdspris. Prisen er en anerkendelse til virksomheder i industrien, der i hverdagen beviser, at både produktiviteten og trivslen blomstrer, når ledelse og medarbejdere samarbejder.

For at komme i betragtning til Samarbejdsprisen er Herning Vand blevet vurderet ud fra kriterier som for eksempel, om samarbejdsudvalget er velfungerende og aktivt, om samarbejdsudvalget har ydet en ekstraordinær god indsats, og om virksomheden har særlig fokus på uddannelse og psykisk arbejdsmiljø.

Det var tillidsrepræsentanten i Herning Vand, Henrik Svendsen, der nominerede Herning Vand til den fornemme pris med begrundelsen: ”Vi har en ledelse, som er god til at give medarbejderne anerkendelse for deres arbejde. Når jeg møder vores direktør, så spørger han altid til os, hvad vi går og laver, og hvordan det går med de forskellige opgaver. Han vil gerne høre, hvis der er problemer. Så snakker vi tingene igennem og ender altid med at finde en fornuftig løsning. Det synes jeg er godt samarbejde.”

Overrækkelsen af prisen blev fejret med champagne og kransekage hos Herning Vand, for som direktør Niels Møller Jensen siger: ”Det er vigtigt at fejre sine sejre og give de gode historier opmærksomhed, og denne er jeg især stolt af.” Ved prisoverrækkelsen deltog medarbejdere, ledelse og bestyrelse i Herning Vand samt repræsentanter fra CO-industri.

Med CO-industris Samarbejdspris følger skulpturen ”Balance” af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer netop den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtagere. Den næste samarbejdsopgave i Herning Vand bliver, at finde ud af hvor skulpturen skal placeres.