Tømningsordning

Ejer du en ejendom, der ikke er tilsluttet den offentlige kloak, er du forpligtet til at få tømt ejendommens septiktank en gang om året. I Herning Kommune kan du vælge at få din tank tømt i en kollektiv tømningsordning. Denne ordning administreres af Herning Vand, men bliver udført af SG Agro (tidligere Thingstrup Maskinstation). Du kan også selv stå for tømningen af din septiktank. Herunder kan du læse om de to muligheder.


Sådan foregår den kollektive tømningsordning af septiktanke

  • Tømningen varsles ca. to uger inden udførelse. Du bliver varslet via sms og/eller e-mail. Husk derfor at kontakte SG Agro, hvis du får nyt telefonnummer eller ny e-mail.
  • SG Agro tømmer din tank i den periode, der er varslet. Du behøver ikke være hjemme, men husk at der skal være fri adgang til tanken, og at dækslet skal være lige til at løfte af.
  • Tømningsordningen forløber fra marts til oktober, og du kan forvente, at din tank tømmes i cirka samme måned som året forinden.

 

Klik her for at se, hvornår din tank sidst blev tømt

Hvis du ikke vil deltage i den kollektive tømningsordning

  • Hvis du ikke ønsker at deltage i den kollektive tømningsordning, kan du vælge en anden entreprenør til at tømme din septiktank.
  • Du betaler selv entreprenøren for tømningen, men vil stadig skulle betale den statslige spildevandsafgift via Herning Vand.
  • Entreprenøren skal være godkendt af Herning Vand, og dokumentation for tømningen skal indsendes til Herning Vand senest den 1. december i samme år, som tømningen er udført.
  • Du vil altid kunne skifte tilbage til den kollektive tømningsordning.

 

Spørgsmål

Til den kollektive tømningsordning

Har du spørgsmål vedr. den praktiske udførelse af tømningen eller en forgæves kørsel, er du velkommen til at kontakte SG Agro.

SG Agro træffes på tlf. 9648 2115 eller via e-mail line@sg-agro.dk

SG Agro har telefontid mandag til torsdag mellem kl. 8-16 og fredag mellem kl. 8-13.

Du finder svar på en masse spørgsmål omkring SG Agros tømningsordning på deres website (eksternt link).

Til tømning generelt

Har du spørgsmål vedr. afmelding, opkrævning eller ønsker du en ekstra tømning, er du velkommen til at kontakte Herning Vand.

Herning Vand træffes på på tlf.: 9999 2299 eller via e-mail info@herningvand.dk

Herning Vand har telefontid mandag til torsdag mellem kl. 9 og 15 og fredag mellem kl. 9 og 12.

REGULATIV

Læs mere