Herning Vand udvalgt som fyrtårn for bæredygtig udvikling


Dansk Industri har udvalgt Herning Vand som en af de 21 virksomheder, der kan være med til at løse nogle af verdens største udfordringer – og samtidig gøre en god forretning. Det gælder udfordringer som klimaforandringer, urbanisering og mangel på rent drikkevand. I dag starter vi sammen med de andre virksomheder en rejse, der skal gøre bæredygtighed til forretning.

Vi er blevet udvalgt, fordi vores arbejde er en central del af projektet ”FN’s verdensmål – fra filantropi til forretning”. Projektet blev skudt i gang under FN’s generalforsamling i september 2017 med deltagelse af blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen.

I dag mødes vi med de andre 20 virksomheder for første gang i SoHo i Kødbyen i København. Det bliver startskuddet til et globalt kapløb om de bedste bæredygtige bedrifter.

Vi er med i projektet, fordi vi har fokus på at udvikle bæredygtige løsninger, der kan sikre rent vand og sanitet både til vores kunder i Herning, men også gennem videndeling til glæde for den danske vandeksport.

”Sidste år havde vi besøg af en kinesisk delegation, der ville se, hvordan vi håndterer spildevand på et moderne renseanlæg. Vi har udviklet en lang række kompetencer og løsninger til at tage hånd om udfordringerne, men vi kan ikke redde verden alene. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder sammen med andre virksomheder og lader os inspirere”, fortæller Niels Møller Jensen, administrerende direktør i Herning Vand.

Industriens Fond støtter projektet ”Fra filantropi til forretning” økonomisk.

”Med FN’s verdensmål har vi fået et fælles globalt sprog. Regeringer, byer, investorer, virksomheder og NGO’er i hele verden taler om, hvordan målene bliver til virkelighed. Derfor ser vi allerede nu en stigende tendens til, at markedet kræver fokus på bæredygtige produkter og forretningsmodeller. Cleantech, fødevarer, byudvikling, vand- og energiløsninger er eksempler på danske styrkepositioner og med den øgede efterspørgsel efter den slags produkter og løsninger, kan danske virksomheder bruge verdensmålene som en ledetråd i innovationsarbejdet”, siger adm. direktør Mads Lebech, Industriens Fond.

Hos DI håber man på, at vi samt de andre 20 virksomheder kan blive klasseeksempler for andre danske virksomheder, der vil forene forretning og bæredygtig udvikling.

”Danske virksomheder er utrolig godt rustet til at forvandle globale udfordringer til muligheder. Enkelte er i fuld gang og er allerede blevet globale forbilleder. Dem skal vi have flere af. De 21 virksomheder, vi har udvalgt til projektet, repræsenterer et bredt udsnit af dansk erhvervsliv. De har ambitionerne til at udvikle forretningsmodeller, der sætter standarden for fremtiden. Sammen skal vi sørge for, at ambitionerne bliver til virkelighed, og at mange flere virksomheder kommer med på vognen”, siger COO Thomas Bustrup, DI.

Læs mere om FN’s 17 verdensmål her: www.verdensmål.org

CSR ansvarlig ved Carlsberg, Simon Boas Hoffmeyer, inspirerer os ved dagens workshop i Kødbyen

Også Liverpool inspirerede med deres fortælling om deres arbejde med FN’s 17 Verdensmål

De 21 virksomheder der deltager i projektet:

Bobles, Dupont, Egmont, Fischer Lighting, FLSmidth, GEHL Architects, Haldor Topsøe, Hempel, Herning Vand, Kamstrup, Kopenhagen Fur, Krüger, LE34, Orana, Peter Larsen Kaffe, Pluspack, Roskilde Festival, Royal Greenland, Stena Recycling, Stjernholm, Tasso